Provincie Flevoland heeft tot doel met deze regels om de beleving van Flevolands erfgoed en het publieksbereik te vergroten.
Initiatieven die voldoen aan de doelen uit de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) met focus op de doelen sociale cohesie economische ontwikkeling en duurzame ontwikkeling van het platteland voor de kleine projecten.
Samen Cultuur Maken: Voor initiatieven die cultuurdeelname bij jongeren stimuleren en hun culturele ontwikkeling versterken in kleine en/of middelgrote gemeenten en het Caribisch deel van Koninkrijk.
Erfgoedinstellingen die collecties beheren rond Nederlands-Indië en Indonesië kunnen hun waardevolle materiaal digitaal toegankelijk maken.
Een aanvullende regeling om digitale ontwikkelingen in de cultuursector extra goed te kunnen ondersteunen.
Cultuurloket DigitALL ondersteunt onderzoek naar de haalbaarheid van een project. Culturele instellingen kunnen geld aanvragen voor een ontwikkelbijdrage.
Voor een sterke en representatieve beeldende kunst- en erfgoedsector.
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Bekijk alle aanvraagroutes hier.
Meer informatie over de aanvraagdeadlines van projecten in Flevoland, de prijzen en aanvullende richtlijnen voor Flevoland.
Vfonds steunt jaarlijks ruim 200 projecten die kennis over oorlog en conflict vergroten, het belang van en waardering voor de democratische rechtsstaat benadrukken en die mensen vaardigheden aanleren om zelf een actieve bijdrage te leveren.
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft budget beschikbaar gesteld voor herkomstonderzoek naar koloniale collecties.
Met deze regeling kunnen eigenaren van historische botters in de haven een gedeeltelijke compensatie van hun liggeld krijgen en het onderhoud dekken.
De programmalijn Verbonden digitaal erfgoed wordt gefinancierd door stichting Pica. De penvoering van de programmalijn ligt bij de KB. De programmalijn zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed.
Het Verdrag van Faro staat voor een erfgoedsector waarin iedereen mag meepraten over wat we bewaren en waarom. Wil jij bijdragen aan de maatschappelijke relevantie van erfgoed en heb je een innovatief idee rondom digitaal erfgoed?
Fonds 21 wil een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving van nu. Ons beleid richt zich op drie pijlers: Kunst & Cultuur, Jongeren & Maatschappij en Kunst & Educatie.
Het fonds ondersteunt sociale ondernemingen (die door middel van arbeid een plek geven aan mensen in de samenleving) en initiatieven die deze sociale ondernemingen verder helpen. En het steunt kunst- en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan, de wereld kritisch bevragen en mensen uit alle lagen van de samenleving betrekken.
Het VSBfonds ondersteunt sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven. Waaronder ook projecten binnen de kunst & cultuursector, voor stichtingen en verenigingen, zoals vrijwilligersorganisaties, die zich inzetten voor kunstbeoefening in de vrije tijd.
Dioraphte is een Nederlands vermogensfonds dat initiatieven op weg helpt die in het leven van mensen betekenisvol zijn. Zij dragen bij aan programma’s en projecten op de volgende werkterreinen: Sociale Initiatieven in Afrika, Sociale Initiatieven in Nederland, Wetenschap en Onderzoek, Podiumkunsten en Cultureel Erfgoed.
De Turing Foundation wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten genieten van kunst. Zij dragen daarom bij aan projecten op het gebied van beeldende kunst en muziekeducatie.
BPD Cultuurfonds levert een bijdrage aan de kwaliteit en de beleving van de openbare ruimte in Nederland. Ze ondersteunen kunst- en cultuurprojecten die raakvlakken hebben met architectuur, bouwen, de gebouwde omgeving, stedelijke ontwikkeling, gebiedsontwikkeling, maatschappelijke vraagstukken, natuur & landschap en kunst in de openbare ruimte.
Het Blockbusterfonds is in 2012 opgericht door de VandenEnde Foundation, het Cultuurfonds, VSBfonds en de VriendenLoterij. Zij werken samen in het Blockbusterfonds om uitzonderlijke culturele projecten mede mogelijk te maken.
De M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting is een vermogensfonds dat financiële steun biedt aan stichtingen en verenigingen die projecten tot stand willen brengen in het algemeen belang van mens en/of dier in Nederland.
Het Hendrik Mullerfonds subsidieert diverse culturele doelen van landelijke betekenis, zoals bijvoorbeeld het uitbrengen van wetenschappelijke publicaties, catalogi van tentoonstellingen en andere culturele en historische studies, restauratie van rijksmonumenten en diverse prijzen op het gebied van cultuur.
Zabawas is een onafhankelijk, betrokken goede doelen fonds dat, passend bij de nuchtere instelling van de founders, een positieve bijdrage wil leveren aan de Nederlandse samenleving op het gebied van Cultuur, Natuur, Educatie, Sport en Geneeskunde en op een herkenbare wijze steun geeft aan actieve, ondernemende initiatieven.
Het Gieskes-Strijbis Fonds zet zich vooral in voor de ontwikkeling van excellente mid-career kunstenaars. Jaarlijks ontvangen twee mid-career podiumkunstenaars de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Daarnaast richt het fonds zich op behoud en ontwikkeling van ambacht en vakmanschap, met nadruk op kennisontwikkeling binnen kunst en cultuur.
Ben je beeldend kunstenaar en wil je een ambachtsbeoefenaar inhuren voor je onderzoek of de productie van je werk? Misschien kom je in aanmerking voor de Voucher Ambachten, een doorlopende regeling.
Provincie Flevoland en voordekunst werken samen om kunst en cultuur in de provincie Flevoland te stimuleren, zowel bij kunstenaars en kunstinstellingen (projectmakers) als bij potentiële donateurs.
Cultuurfonds Almere ondersteunt cultuurmakers op verschillende manieren om bij te dragen aan een bruisend, cultureel aanbod in Almere dat impact heeft op de stad en haar inwoners.
Met de open oproep Erfgoed Media Digitaal wil het Mondriaan Fonds het ontwikkelen en uitvoeren van presentaties en activiteiten met digitale media, in samenwerking met creatieve makers, stimuleren om het publiek meer te betrekken bij historische verhalen.
Provincie Flevoland en voordekunst werken samen om kunst en cultuur in de provincie Flevoland te stimuleren, zowel bij kunstenaars en kunstinstellingen (projectmakers) als bij potentiële donateurs.
Archeologie, collecties en musea, landschap en gebouwde monumenten.
Alles over het immaterieel erfgoed in Nederland, van borgen en communicatie tot financiering en participatie.
Kenniskaarten voor de domeinen Bruikbaar, Houdbaar en Zichtbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed
In deze kennisbank van het Vlaams Instituut voor het Archief vind je publicaties, tools en kennisplatformen die je verder kunnen helpen in dedigitale archiefpraktijk.
Deze website van de Toolbox & Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de Kunstensector heeft veel informatie over het ordenen, (digitaal) bewaren en zichtbaar maken van archiefmateriaal.
Dit kenniscentrum heeft informatie over de Nederlands-Indische geschiedenis van ongeveer 1930 tot heden met een focus op de Japanse bezetting, de bersiap, de dekolonisatie en de betekenis van deze periode voor de huidige generaties.
Oorlogsbronnen.nl is het startpunt voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog in Nederland.
Je vindt hier alle tips, online cursussen (in samenwerking met Leer je Erfgoed) en filmpjes om je te helpen.
Bij Leer je Erfgoed, het e-learning platform voor vrijwilligers, kun je gratis, na registratie, cursussen volgen over erfgoedonderwerpen.
De MOOC (massive open online course) Cultureel Erfgoed biedt een toegankelijke introductie op het thema cultureel erfgoed en is gebaseerd op actuele, wetenschappelijke discussies.
Bekijk hier alle cursussen voor o.a. ambtenaren, zelfstandige erfgoedprofessionals of mensen werkzaam bij een erfgoedorganisatie.
In de cursus ‘Erfgoed in het bosbeheer’ staat het herkennen van cultuurhistorische relicten centraal. Maar óók het beheer en het behoud van de karakteristieke resten.
Deze cursus is bedoeld voor erfgoedorganisaties, lokale initiatieven en vrijwilligers die met oral history willen werken. Ook als je gewoon meer wilt leren over deze methode, ben je van harte welkom!
Bekijk hier alle cursussen en workshops over vrijwilligers begeleiden, fondsenwerving en meer.
De Vrijwilligersacademie is een onderdeel van het Vrijwilligerspunt van Carrefour en verzorgt het scholingsaanbod voor vrijwilligers, mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties in Noordoostpolder.
Deze cursus is bedoeld voor erfgoedorganisaties, lokale initiatieven en vrijwilligers die met oral history willen werken. Ook als je gewoon meer wilt leren over deze methode, ben je van harte welkom!
Erfgoed verbindt ons met ons verleden, wortelt ons in het heden en legt de fundamenten voor onze toekomst.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Copyright © Erfgoedhuis Flevoland